Exposició d’art contemporani ‘10+6’

Castelló

L’exposició d’art contemporani ‘10+6’ dóna el tret d’eixida al curs cultural

La mostra la conformen obres de setze artistes locals, adquirides per l’Ajuntament durant el Pla de Xoc Cultural

 

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló inaugura el pròxim 11 de setembre l’exposició ‘10+6’, on es mostraran les peces de 16 artistes locals que amplien el fons artístic de la ciutat. L’Ajuntament va adquirir les obres l’any passat després d’una crida a projecte, amb l’objectiu de donar suport als artistes locals i en suport a la indústria cultural. Un Pla de Xoc dotat amb 100.000 euros que cercava donar suport als i les professionals de l’art en el context de la crisi sanitària causada per la COVID-19. La innovadora mostra es podrà visitar a les instal·lacions del Menador Espai Cultural fins el 14 de novembre.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha afirmat que “l’exposició permetrà a la ciutadania conèixer les noves adquisicions d’art contemporani de l’Ajuntament, el talent dels artistes locals i la diversitat d’obres. «Després d’un any complicat per al món de la cultura, vam voler donar-los suport d’aquesta manera, reconeixent el seu talent i exposant-lo perquè tota la ciutadania puga gaudir-lo», ha destacat l’edil. Les obres que s’incorporaran a la col·lecció municipal sumen interpretacions i reflexions amb veus molt diverses, una diversitat d’estils que enriqueix el caràcter de la mostra.

La iniciativa, impulsada pel Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), i comissariada per Irene Gras, pretén visibilitzar la voluntat de conformar una col·lecció d'art contemporani en la qual es valore el patrimoni artístic de Castelló. Les obres procedeixen d’artistes nascuts o residents a la ciutat i en la província de Castelló. En aquesta primera edició d'adquisicions, a més de tindre en compte la trajectòria i projecció dels artistes, 10 dones i 6 homes, s'ha realitzat una selecció amb la intenció de crear una col·lecció sòlida sota la perspectiva de la igualtat de gènere. Ruiz ha expressat la voluntat de la seua àrea de «donar veu també a les dones artistes, fins ara poc representades en la col·lecció municipal».

L’exposició es pot visitar amb entrada lliure, seguint els protocols d’aforament actuals, o amb visites guiades cada divendres a les 18.30 hores amb reserva prèvia a través del correu info@mucc.es.

Els artistes i les obres

En la mostra es podran contemplar un seguit de peces en què prevalen l'heterogeneïtat i la diversitat i conflueix l'experiència d'una trajectòria consolidada amb la frescor i l'espontaneïtat de l'art emergent, amb noms com Pascual Arnal, Mar Arza, Carlos Asensio, Carmen Ballester, Julián Barón, Pilar Beltrán, Amparo Dols, Marta F. Gimeno, Miquel Gozalbo, Altea Grau, Lucía Moya, Marta Negre, Cristina Santos, Agustín Serisuelo, Vicente Tirado i Rossana Zaera.

El comitè d’experts que ha avaluat i seleccionat les obres de ‘10+6’ està integrat per la directora del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés i catedràtica d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I, Rosalia Torrent; la comissària de la mostra i presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d'Art (AVCA), Irene Gras; la professora d’Educació en Arts Visuals i representant de la Taula d’Arts Visuals (TAV), Paloma Palau; el coordinador d’activitats  culturals de la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico; el coordinador d’activitats de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, Juan Francisco Fandos i la directora del Museu de la Ciutat de Castelló, Ana Meseguer.

En aquesta primera edició, el comitè d’experts ha fet una selecció entre les 167 obres presentades en la crida al projecte (142 aportades per mig centenar d’artistes i altres 25 procedents de tres galeries).

 

La exposición de arte contemporáneo '10+6' da el pistoletazo de salida al curso cultural


La muestra la conforman obras de dieciséis artistas, adquiridas por el Ayuntamiento durante el Plan de Choque Cultural


La Concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Castelló inaugura el próximo 11 de septiembre la exposición '10+6 ', donde se mostrarán las piezas de 16 artistas que amplían el fondo artístico de la ciudad. El Ayuntamiento adquirió las obras el año pasado después de una llamada a proyecto, con el objetivo de apoyar a los artistas locales y a la industria cultural. Un Plan de Choque dotado con 100.000 euros que buscaba apoyar a los y las profesionales del arte en el contexto de la crisis sanitaria causada por la COVID-19. La innovadora muestra se podrá visitar en las instalaciones del Menador Espai Cultural hasta el 14 de noviembre.

La concejala de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacado que "la exposición permitirá a la ciudadanía conocer las nuevas adquisiciones de arte contemporáneo del Ayuntamiento, el talento de los artistas locales y la diversidad de las obras. «Después de un año complicado para el mundo de la cultura, quisimos darles apoyo de esta manera, reconociendo su talento y exponiéndolo para que toda la ciudadanía pueda disfrutarlo», ha explicado la edil. Las obras que se incorporarán a la colección municipal suman interpretaciones y reflexiones con voces muy diferentes, una diversidad de estilos que enriquece el carácter de la muestra.

La iniciativa, impulsada por el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), y comisariada por Irene Gras, pretende visibilizar la voluntad de conformar una colección de arte contemporáneo en la que se valore el patrimonio artístico de Castelló. Las obras proceden de artistas nacidos o residentes en la ciudad y en la provincia de Castelló. En esta primera edición de adquisiciones, además de tener en cuenta la trayectoria y proyección de los artistas, 10 mujeres y 6 hombres, se ha realizado una selección con la intención de crear una colección sólida bajo la perspectiva de la igualdad de género. Ruiz ha expresado la voluntad de su área de «dar voz también a las mujeres artistas, hasta ahora poco representadas en la colección municipal».
La exposición se puede visitar con entrada libre, siguiendo los protocolos de aforo actuales, o con visitas guiadas cada viernes a las 18.30 horas con reserva previa a través del correo info@mucc.es.


Los artistas y las obras


En la muestra se podrán contemplar una serie de piezas en las que prevalecen la heterogeneidad y la diversidad y confluye la experiencia de una trayectoria consolidada con la frescura y la espontaneidad del arte emergente, con nombres como Pascual Arnal, Mar Arza , Carlos Asensio, Carmen Ballester, Julián Barón, Pilar Beltrán, Amparo Dols, Marta F. Gimeno, Miguel Gozalbo, Altea Grau, Lucía Moya, Marta Negro, Cristina Santos, Agustín Serisuelo, Vicente Tirado y Rossana Zaera.


El comité de expertos que ha evaluado y seleccionado las obras de '10+6 'está integrado por la directora del Museo de Vilafamés y catedrática de Estética y Teoría de las Artes de la Universitat Jaume I, Rosalía Torrent; la comisaria de la muestra y presidenta de la Asociación Valenciana de Críticos de Arte (AVCA), Irene Gras; la profesora de Educación en Artes Visuales y representante de la Mesa de Artes Visuales (TAV), Paloma Palau; el coordinador de actividades culturales de la Fundación Caja Castellón, Alfredo Llopico; el coordinador de actividades de l’Espai D’Art Contemporani de Castelló, Juan Francisco Fandos y la directora del Museu de la Ciutat de Castelló, Ana Meseguer.

En esta primera edición, la mesa de expertos ha hecho una selección entre las 167 obras presentadas en la llamada al proyecto (142 aportadas por medio centenar de artistas y otros 25 procedentes de tres galerías).

Más productos, servicios o actividades del canal:

HORARIOS MUSEOS DE SEGORBE

HORARIOS MUSEOS DE SEGORBE

Programación cultural Borriana hasta final de año.

Programación cultural Borriana hasta final de año.

exposición Mueble curvado valenciano (1900-1936)

exposición Mueble curvado valenciano (1900-1936)

Emac 2022

Emac 2022

Festival Fortea con guitarristas internacionales

Festival Fortea con guitarristas internacionales

Festival ‘Sons Flamencs’

Festival ‘Sons Flamencs’

Halloween Natura Seidia

Halloween Natura Seidia

Fira del libre

Fira del libre

37 Feria del Libro en Castellón

37 Feria del Libro en Castellón

tvale.es

tvale.es

Concurso de fotografia

Concurso de fotografia

Recomendaciones:

  • Consulta las actividades o informaciones poco antes de la/s fecha/s programada/s o antes de realizar un desplazacmiento ya que en ocasiones sufren variaciones o ajustes de horario.
  • Contacta con los organizadores o responsables del canal que muestra el producto o la actividad que te interesa, antes de efectuar cualquier acción o desplazamiento, para asegurarte de que todos los datos son correctos y no hay ningún error, errata, inexactitud, cancelación o suspensión.
  • La información que publicamos tiene únicamente una finalidad orientativa. inclou.com no se hace responsable de los cambios en las características de los productos de los canales o de modificaciones en el horario y programación de las actividades.
  • Os agradeceríamos el envío de cualquier información que nos ayude a corregir, mejorar o verificar cualquier actividad o producto a través de la dirección info@inclou.com